Tata w kuchni #3
Kolejny tydzień, kolejny przepis 🙂
Tym razem na obiad 🙂
Krem z pieczonej dyni 🙂
Składniki:
- 1 dynia (ok.2kg)
- masło
- bulion warzywny
- pieprz Cayenne
- pieprz
- sól
- papryka słodka
- mleczko kokosowe
- cebula
- czosnek
- feta
Działamy:
- Dynię oczyścić z pestek, pokroić w plastry, ułożyć na blasze do pieczenia.
- Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st.C i piec 20 minut. Następnie przestudzić, obrać ze skóry i pokroić na mniejsze kawałki
- W garnku z grubym dnem roztopić masło, wrzucić cebulę i czosnek, dodać ½ łyżeczki soli, zeszklić.
- Wlać bulion, dodać dynie i gotować aż będzie miękka
- Zupę zblendować doprawić, wlać mleczko
Smacznego 🙂
Rzućcie też okiem na moje śniadanie 🙂
Dodaj komentarz